Autor Tema: Contes M.O. : La Bella Dorment  (Leído 681 veces)

Desconectado Nuria

  • Administrador
  • *****
  • Mensajes: 573
  • Sexo: Femenino
Contes M.O. : La Bella Dorment
« : mayo 06, 2017, 02:08:44 »
LA BELLA DORMENT

El conte ens explica la història d’un regne on nasqué una princesa, la qual va rebre les benediccions de set fades i la maledicció d’una bruixa, en que quan compliria una certa edat es punxaria amb un fus i moriria. La fada mes jove, va voler parar la maledicció i tant sols va poder fer-la més suau, ja que per comptes de morir, quedaria adormida, tant ella com tot el seu seguici, fins que arribés un príncep que la salvaria amb un bes d’amor.
El Rei va fer retirar tots els fusos del reialme perquè la princesa no es punxés, però la bruixa ni havia amagat una, per tal de que la maledicció es complís.
 Quan va arribar  a la majoria d’edat, la princesa va trobar el fus i el a fer servir i com és natural, es va punxar i va quedar dormida. Aleshores tots els habitants del castell quedaren adormits, i la vegetació va tapar completament el castell i ja no era visible des del exterior.
Així va anar passant el temps, fins que un bon dia un príncep que estava de cacera es va ficar pel mig de la vegetació, que era abundant, i va anar a petar de cop, davant d’un castell, del que ningú en sabia rés. Va recorre el passadissos fins que va trobar a la princesa dormida. Al veure-la, i al contemplar la seva bellesa li va fer un petó. La princesa es va despertar, i al mateix temps el castell, i tot va continuar com havia sigut abans.
El príncep i la princesa es varen casar i aquí s’acaba el conte.
            =====================

Bé, si entenem que aquest conte també forma part de l’herència càtara, i que ens diu quelcom més, com és natural en el TROBAR, esbrinarem el que ens està dient.
Entenc que les set fades, son les set esglésies càtares, i la bruixa l’església de Roma. La princesa és la representació simbòlica de la religió càtara. La pista ens la dona el fus. (maquina de filar la llana), que servia per teixir, i els bons homes i bones dones els hi deien “teixidors” , pel fet de que espiritualment es teixien un nou vestit espiritual per anar davant la presencia divina del deu del Bé i de l’Amor.
Aleshores l’església de Roma, va aniquilar la heretgia càtara tot fent-la desaparèixer, però la fada més jove d’alguna manera va fer que no desaparegués del tot, per tal que un dia llunyà, un príncep (un trobador, potser) la trobés i la religió càtara tornes a revifar i a tenir l’acceptació que fins aquells moments havia tingut.
Però com és possible que algú tingués la visió del que passaria, i que tota la saviesa dels càtars tornes a aflorar per se compresa?. Això és una cosa que desconec, i per tant no hi donaré més voltes. Quedem-nos tant sols amb el que ens estan dient  aquests homes i dones del Llenguadoc, per tal de conservar les seves tradicions i creences.